Συνολικές προβολές σελίδας

10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας: "Ο πλανήτης εκπέμπει S.O.S."


Υπεύθυνοι Καθηγητές: Τέλιος Λεωνίδας, Παπαδογιάννης Ευθύμιος,
Αδάμου Θεοδώρα

Στην πρώτη μας συνάντηση συζητήσαμε και αποφασίσαμε το Αντικείμενο των Συναντήσεών μας. Προσπαθήσαμε να δοθεί ένας τίτλος στο Πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε, ο οποίος να καλύπτει τα ενδιαφέροντα όλων των Μαθητών.Ο τίτλος του Προγράμματος είναι:
"Ο Πλανήτης εκπέμπει S.O.S.".
Θεωρούμε ότι μέσα από μία συστηματικά ενασχόληση με τα καθημερινά, καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα, θα πετύχουμε την ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των Μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, αλλά και των συμμαθητών τους και των οικογενειών τους και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους, για τα οικολογικά προβλήματα της εποχής μας. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή συμπεριφοράς και στάσης ζωής, έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά πολίτες, συνεισφέροντας με τις μικρές μας δυνάμεις στη διατήρηση της ομορφιάς και της ζωής στον πλανήτη Γη.
Πάνω απ' όλα, η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Σχολείου μας, εκτιμά ότι η βασική ανάγκη της εποχής μας είναι η αλλαγή στάσης ζωής και όλοι μαζί, κάνοντας μικρά, καθημερινά πράγματα, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Το Σχολείο μας, τηρώντας μια παράδοση πολλών ετών, υλοποιεί και φέτος Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι Μαθητές του Β΄4, επέλεξαν ως επιλεγόμενο Μάθημα τις "Αρχές Περιβαλλοντικών Επιστημών", δείχνοντας έμπρακτα την αγωνία τους για το μέλλον του κόσμου μας, που ταλανίζεται από διάφορα προβλήματα, τα οποία υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και υποθηκεύουν το αύριο των επερχόμενων γενεών. Παράλληλα, μέσα από το Μάθημα αυτό, αλλά και με τη συμμετοχή τους στην Περιβαλλοντική Ομάδα που δημιουργήθηκε, οι 22 Μαθητές δείχνουν και τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στο Περιβάλλον, αστικό και φυσικό, ώστε να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν βιώσιμο κόσμο και όχι μία κόλαση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο blog της Περιβαλλοντικής Ομάδας μας, όπου έχουμε αναρτήσει τα νέα και τις δραστηριότητές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: