Συνολικές προβολές σελίδας

Ενημέρωση για την Εθελοντική Δράση "World Clean Up 2012"

Οι προετοιμασίες για το Let's Do It στην Ελλάδα ξεκίνησαν και μας προσκαλούν όλους να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια και να συνεργαστούμε για κάτι καλύτερο. Πρόκειται για μια όμορφη εκστρατεία που σκοπό έχει να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα πολίτες, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο. Σο Let's Do It είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Tο αποτέλεσμα ήταν στις 3 Μαΐου του 2008, σχεδόν 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος και στην Ελλάδα για πρώτη φορά, θα υλοποιηθεί η καμπάνια ''Let's Do It'' με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''. Οι δύο μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν για να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη δράση στη χώρα μας. Προσκαλούν λοιπόν όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Πρόκειται για ένα στόχο δύσκολο, ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί.
Η ημερομηνία της κοινής αυτής δράσης προσδιορίστηκε να είναι η Κυριακή 29 Απριλίου και εκτιμάται πως θα ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και πολλοί ακόμη φορείς.
Όλοι μαζί λοιπόν για τον μεγάλο στόχο! Ένα στόχο που ενώ μερικές φορές φαίνεται δύσκολο, η μαζική συμμετοχή και η πρόκληση μερικές φορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πολλές προκλήσεις, αλλά είναι διασκεδαστικό και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί!
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.letsdoitgreece.org
Τα Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, που θέλουν να συμμετάσχουν στη Δράση αυτή, μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων για να συντονίσουν κοινές δράσεις στο τηλέφωνο 2410258405 ή στο e-mail: grper@dide.lar.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: