Συνολικές προβολές σελίδας

WWF Ελλάς: Δράσεις για την "Ώρα της Γης 2012"

Τo WWF συντονίζει για μια ακόμη χρονιά τη δράση για την «Ώρα της Γης».
Φέτος η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30.
Ως τώρα τα σχολεία στη χώρα μας έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στη συμβολική αυτή κίνηση. Με εκδηλώσεις και δρώμενα που στήθηκαν με κέφι και φαντασία.
Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη από πολλές απόψεις. Εκτός από το συμβολικό σβήσιμο των φώτων για μία ώρα, το WWF Ελλάδας θέλει να προσδώσει έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή για την Ώρα της Γης του 2012.
«Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα ως συμβολική κίνηση όχι μόνο για την κλιματική αλλαγή, αλλά για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα».
Το περιβάλλον είναι αξία. Στο σύστημα αξιών που πρέπει να διασώσουμε, θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση. Για αυτό μέχρι τις 31 Μαρτίου το WWF Ελλάδας προτείνει να δούμε, με τους μαθητές μας, το περιβάλλον ως το «τελευταίο μας οχυρό».
Η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά − είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός μας.
• Ένας αμπελώνας είναι το μοναδικό μας κρασί.
• Ένας ελαιώνας είναι το λάδι μας.
• Ένα πευκοδάσος είναι το μέλι μας.
• Μια μοναδική παραλία είναι ο τουρισμός μας.
• Ένα φαράγγι είναι η εκδρομή μας.
Τι κάνουμε λοιπόν φέτος…
Πρώτο στάδιο:
Ζητάμε από τους μαθητές μας να σκεφτούν ποιο χαρακτηριστικό της φύσης του τόπου τους αξίζει να προστατευθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα, για την τάξη ή για το σχολείο.
Τι λοιπόν «Μπορούμε να σώσουμε….»
Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, ένα δέντρο, η θάλασσα, ένα ποτάμι, κάποιο ζώο.
Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ή να φωτογραφίσουν με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών αυτό που θα ήθελαν «να σώσουν».
Δεύτερο στάδιο:
Μοιραζόμαστε με όλους τα έργα των μαθητών μας:
• Αποστέλλοντάς τα στο WWF Ελλάς (n.coutava@wwf.gr). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε μαζί με τη ζωγραφιά / φωτογραφία το όνομα, ηλικία των μαθητών και το σχολείο.
• Ανεβάζοντάς τα στην ειδική σελίδα συμμετοχής στην Ώρα της Γης που έχουμε δημιουργήσει στο http://facebook.com/WWFGreece από τη σελίδα της τάξης σας στο Facebook ή από την προσωπική σας σελίδα (εφόσον υπάρχει).
Ευελπιστούμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό με εικόνες και μηνύματα αισιοδοξίας και να βοηθήσουμε τους μαθητές να «δουν» το περιβάλλον ως ανάγκη και όχι ως πολυτέλεια.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση απευθυνθείτε στην κ. Νάνσυ Κουταβά στο WWF Eλλάς.

WWF Ελλάς
Φιλελλήνων 26, 105 58 Αθήνα
Τηλ: 210 3314893
Φαξ: 210 3247578


Δεν υπάρχουν σχόλια: