Συνολικές προβολές σελίδας

Κ.Α.Π.Ε.: Διαδικτυακό παιχνίδι: "Μειώστε την εκπομπή CO2"

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10 ACTION”, καλεί τους μαθητές των σχολείων να ενημερωθούν σε ενεργειακά θέματα παίζοντας με το διαδικτυακό παιχνίδι: "Μειώστε την εκπομπή CO2"!
Στόχος του παιχνιδιού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έμμεσα των οικογενειών τους σχετικά με ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το παιχνίδι αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα όπως η προστασία του κλίματος, η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και γενικότερα ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν με ένα διασκεδαστικό τρόπο.
Το διαδικτυακό παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση: http://myenergysmarthome.eu Επίσης στο πλαίσιο της δραστηριότητας, οι μαθητές μπορούν να συμπληρώσουν εικονογραφημένα φύλλα εργασίας στα οποία γίνεται αναφορά πληθώρας περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η μη ορθολογική χρήση της ενέργειας. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα το ΚΑΠΕ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσω μιας διαδραστικής και χειροπιαστής μεθοδολογίας, με στόχο να είναι κάποιος ενεργειακά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος από πολύ μικρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: