Συνολικές προβολές σελίδας

8ο Γυμνάσιο Λάρισας: Επίσκεψη των Περιβαλλοντικών Ομάδων των Προγραμμάτων: "Υδάτινος Κόσμος" & "Νερό, πηγή ζωής" στο Κ.Π.Ε. Καστρίου Κυνουρίας (Αρκαδίας)

Συντονιστές Εκπαιδευτικοί: Γρηγορίου Ελένη, Θεοδοσόπουλος Σωτήριος
Μέλος των Παιδαγωγικών Ομάδων: Κλέτσας Κωνσταντίνος

Δύο Περιβαλλοντκές Ομάδες του 8ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου Αρκαδίας, όπου υλοποίησαν, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου, το διήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: "Από το 0... στα 1000".

Το εν λόγω Πρόγραμμα υλοποιείται στη Λιμνοθάλασσα του Μούστου και το Δάσος των δενδρόκεδρων στην περιοχή της Μαλεβής, δύο Οικοσυστήματα μεγάλης περιβαλλοντικής και αισθητικής αξίας, τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Επιπλέον ανήκουν και οι δύο Περιοχές στο «Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα-Μούστου». Αυτή η ιδιαίτερη σύνδεση των δύο περιοχών, με το έντονο οικολογικό ενδιαφέρον, οδήγησε την Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Καστρίου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διήμερου προγράμματος, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτελεί σύνθεση των δύο μονοήμερων προγραμμάτων, που προσφέρει το Κέντρο, με τίτλους:  «Ελάτε να Γίνουμε Γιουνιπερογνώμονες» και «Ακολουθώντας μια Λιβελούλα».
Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, τα Προγράμματα, που προσφέρει και τις άλλες δραστηριότητες θα βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα
του Κέντρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kpe-kastr.ark.sch.gr/site/
Φωτογραφίες και από την Επίσκεψη του 8ου Γυμνασίου Λάρισας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου Αρκαδίας:





Δεν υπάρχουν σχόλια: