Συνολικές προβολές σελίδας

Βράβευση των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Αφίσας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. με τίλτο: "Η Πρόληψη ως μια θετική στάση ζωής απέναντι στις εξαρτήσεις"



Το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνδιοργανώτρια την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργάνωσε σχολικό διαγωνισμό που απευθύνθηκε στην Β΄ & Γ΄ τάξεις του Γυμνασίου και Α΄& Β΄ τάξεις του Λυκείου με θέμα «Η Πρόληψη ως μία θετική στάση ζωής απέναντι στις εξαρτήσεις».

Οι Στόχοι του Διαγωνισμού ήταν :
1. Μύηση των μαθητών σε ένα δημιουργικό τρόπο σκέψης και προβληματισμό σχετικά με την έννοια της πρόληψης των εξαρτήσεων.
2. Προώθηση στα νέα άτομα των μηνυμάτων της Πρόληψης και μιας θετικής στάσης απέναντι στην ζωή. Αυτό θα αποτελέσει την βάση για το ξεπέρασμα με δημιουργικούς τρόπους των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέοι και όχι με την καταφυγή στις εξαρτήσεις.
3. Αξιοποίηση και διάχυση του μηνύματος της Πρόληψης σε κάθε σχολείο που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό, έτσι ώστε να ενταχθεί στην ευρύτερη φιλοσοφία και πολιτική του.

Οι Μαθητές του κάθε σχολείου μπορούσαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό παρεμβαίνοντας εικαστικά στην αφίσα του Κέντρου Πρόληψηςμε τους εξής τρόπους :
1. Βρίσκοντας μία νέα λεζάντα, για την αφίσα του Κέντρου Πρόληψης.
2. Παρεμβαίνοντας εικαστικά και βρίσκοντας μια νέα λεζάντα για την αφίσα του Κέντρου Πρόληψης.
3. Γράφοντας στίχους που να αφορούν την Πρόληψη.
4. Γράφοντας έναν δεκάλογο Πρόληψης.
Στο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος περίπου 150 Μαθητές από 12 Σχολεία  (Γυμνάσια και Λύκεια) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Βραβεία:

Τα πρώτα βραβεία (για το Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα), με τα οποία επιβραβεύτηκαν οι Μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Γυμνάσιο): Βασίλα Αλεξάνδρα και του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας: Κάρλα - Ευαγγελία Τζήκα - Σουλιώτη ήταν από ένα ποδήλατο, τα δεύτερα βραβεία, με τα οποία επιβραβεύτηκαν οι Μαθήτριες του 15ου Γυμνασίου Λάρισας: Παπαθεοδώρου Βασιλίνα, Τσιαπλέ Λυδία και Φιλιππίδη Μαρία και του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας: Καραγιαννίδη Βέρα και Κατρατζή Κατερίνα ήταν από μία δωροεπιταγή βιβλιοπωλείου αξίας 50 Ευρώ για το κάθε μέλος της ομάδας και τα τρίτα βραβεία, με τα οποία επιβραβεύτηκαν ο Μαθητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Γυμνάσιο): Χρήστος Δεσλής και οι Μαθήτριες του 7ου Γενικού Λυκείου Λάρισας: Πράπα Ευαγγελία, Παραφέστα Αγλαΐα και Ρούσεβ Μιλέν ήταν μία δωροεπιταγή βιβλιοπωλείου αξίας 40 Ευρώ για το κάθε μέλος της ομάδας, τα οποία προσφέρθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης, Φιλολόγους από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας και Εικαστικούς από το χώρο της Εκπαίδευσης.
Στην ανάρτηση αυτή μπορείτε να δείτε τα βραβευμένα έργα των Μαθητών των Σχολείων μας και κάποιες Φωτογραφίες από τη βράβευσή τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια: