Συνολικές προβολές σελίδας

10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας: "Ταξίδι στο Παρελθόν"

Συντονίστρια του Προγράμματος: Μπανιά Χαρίκλεια

Παιδαγωγική Ομάδα: Γαλατσίδα Ιωάννα, Γεωργίου Ευαγγελία
Στα πλαίσια του Προγράμματος "Ταξίδι στο Παρελθόν" πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας της Γ΄ Τάξης του 10ου Λυκείου Λάρισας στην Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το Ναύπλιο από την 15η έως την 17η Δεκεμβρίου του 2011 σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Την Κυριακή 15/12/2011 αναχωρήσαμε από τη Λάρισα στις 6:30π.μ. Κάναμε στάση στο Ισθμό της Κορίνθου και κατόπιν φθάσαμε στην Επίδαυρο στις 15:00μ.μ. Επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο της Επιδαύρου, το Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο με το αρχαίο στάδιο, το Άβατο, τη Θόλο και τα υπόλοιπα αρχαιολογικά ευρήματα. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για το Τολό όπου τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο.
Την Δευτέρα 16/12/2011 επισκεφτήκαμε το ΚΠΕ Νέας Κίου. Οι μαθητές πραγματοποίησαν το μονοήμερο πρόγραμμα «Ταξίδι στο παρελθόν» από τους υπευθύνους του ΚΠΕ Νέας Κίου. Ενημερωθήκαν για περιβαλλοντικά θέματα και κυρίως για την ιστορική διαδρομή των κατοίκων της Νέας Κίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου. Τέλος πραγματοποίησαν τις εργασίες πεδίου με τη βοήθεια των υπευθύνων του ΚΠΕ. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο κάστρο του Παλαμηδίου στην Ακροναυπλία και στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου (την εκκλησιά όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας το Αρχαιολογικό Μουσείο κ.τ.λ.).
Την Τρίτη 17/12/2011 επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Στις 12:00 περίπου αναχωρήσαμε για τη Λάρισα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: