Συνολικές προβολές σελίδας

Προγράμματα αγωγής υγείας στο 11ο Γυμνάσιο Λάρισας





Μια παλιά καλή συνήθεια του σχολείου – τις εθελοντικές δράσεις – επέλεξαν να διατηρήσουν τα μέλη των ομάδων αγωγής υγείας και υλοποίησαν τα προγράμματα
 
Εθελοντισμός : Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δράση
Συντονίστρια : Χολέβα Αικατερίνη
Παιδαγωγική ομάδα : Βλαχοδήμου Ευπραξία, Γερογιάννη Μαρία, Πατσιά Ευδοξία
Συμμετέχοντες : 23 μαθητές και μαθήτριες του Γ1

Από την ευαισθητοποίηση στην πράξη : Δράσεις εθελοντισμού στο σχολείο μας
Συντονίστρια : Βλαχοδήμου Ευπραξία
Παιδαγωγική ομάδα : Τζήκας Ιωάννης, Γερογιάννη Μαρία,  Χολέβα Αικατερίνη
Συμμετέχοντες : 23 μαθητές και μαθήτριες του Γ2


·        Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού ( Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ‘Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ACTION AID , United for human rights, ντοκιμαντέρ EL SISTEMA ) και δραστηριότητες τάξης ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τον εθελοντισμό.
·        Ο  Σύλλογος Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού, οι  Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, η AGROIL, η Ανθρωπομάνια  συνέβαλαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε εθελοντικές δράσεις προς το περιβάλλον.
·        Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ( μαθήματα πρώτων βοηθειών ) , το Κέντρο  Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το τμήμα Εργαστηριακής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνέβαλαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε εθελοντικές δράσεις προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο.
·        Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και ειδικοί από τον ξενώνα ΧΑΡΑ συνέβαλαν στην  ευαισθητοποίηση ( πρόγραμμα understanding friends ) και προσέφεραν τη δυνατότητα εθελοντικής δράσης στους συμμετέχοντες κατά την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό ( 2 Απριλίου ).
Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων
·        Κατασκεύασαν κοσμήματα και γλυκίσματα και διέθεσαν στην χριστουγεννιάτικη εορταγορά που οργάνωσαν
·        Συμμετείχαν στη δράση ΄΄το αστέρι της ευχής ΄΄ ( Make a wish )  και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η ευχή ενός άρρωστου παιδιού
·        Καθάρισαν και διακόσμησαν την αίθουσά τους
·        Δημιούργησαν τοιχογραφία
·        Συγκέντρωσαν τρόφιμα από όλη τη σχολική κοινότητα και τα διέθεσαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Γεωργίου
·        Προσέφεραν εθελοντική εργασία στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας
Τις εμπειρίες της συμμετοχής τους μοιράστηκαν με τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας στην εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: