Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ



ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13
Είναι πεποίθηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών  του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας ότι οι σχολικές δραστηριότητες προάγουν τον πολιτισμό, προωθούν τη δημιουργία και ευρύνουν τη μάθηση.
Κατά το σχολικό έτος 2012-13 πολλοί μαθητές μας συμμετείχαν  σε διάφορα προγράμματα:
1)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: « Αισθητική παρέμβαση 2 στο χώρο του σχολείου ». Οι μαθητές προσπάθησαν να αποδώσουν σε μεγάλες διαστάσεις έργο του Καντίνσκυ. Το έργο θα κοσμεί το χώρο του σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά.
Υπεύθυνη καθηγήτρια  η κ. Κρανιώτου Ελένη.
Συνεργάστηκε με την κ. Παπαστεφάνου και την κ. Πράπα.

2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  « Η δέση στο ποτάμι »   Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε επισκέψεις σε φράγματα και ρέματα. Ενημερώθηκαν για τα  φράγματα και τη χρήση τους και στο τέλος  έκαναν εργασία  καταγράφοντας τις γνώσεις  και τις καινούριες εμπειρίες.                                                                                                      Υπεύθυνος καθηγητής  ο κ.Κατσάρας Βασίλειος.
Συνεργάστηκε με τον κ. Παναγιωτίδη Ιωάννη.

 3)ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 « Βιοπόλη – Αρχιτεκτονήματα, δράσεις ».
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Μυλωνά Θεοδώρα.
Συνεργάστηκε με τις κυρίες : Αγοράστη Πηνελόπη του Γεωργίου και Τάχατου  Δήμητρα, οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη διαφορετικών θεματικών εργασιών η κάθε μία.
Οι μαθητές του προγράμματος συμμετείχαν, καταρχήν, σε συνεργασίες με σχολεία από Ευρώπη και Ασία  μέσω του δικτύου AEC-net στα παρακάτω projects:
 α)Chain stories (Αλυσιδωτές ιστορίες )
Οι μαθητές έγραψαν στην αγγλική γλώσσα από ένα κεφάλαιο ο καθένας για την ολοκλήρωση μιας ιστορίας. Συμμετείχαν 91 μαθητές από Ασία και Ευρώπη.
Υπεύθυνη καθηγήτρια Μυλωνά Θεοδώρα
Συμμετείχαν οι καθηγήτριες: Αποστολίδου Ζωή και Σερετίδου Παρθενόπη.

 β)Bazaar my view (To Παζάρι)
Εκτενής αναφορά στο Παζάρι σ’ όλο τον  κόσμο. Συνεργασία του 1ου Γυμνασίου με το Πακιστάν. Το project αυτό εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους μαθητές του περιβαλλοντικού προγράμματος « Η δέση στο ποτάμι ».
Υπεύθυνη καθηγήτρια:: η κ Μυλωνά Θεοδώρα
Συμμετείχε  ο καθηγητής κ. Κατσάρας Βασίλειος


 γ) International village (Διεθνές Χωριό ) Διαθεματική εργασία.
Οι μαθητές  κατά ομάδες έκαναν παρουσιάσεις  σε power point και prezi που αφορούσαν στην αρχιτεκτονική της χώρας τους. Στη συνέχεια δούλεψαν στο τρισδιάστατο σχεδιαστικό πρόγραμμα sketchUp σε συνεργασία με σχολεία από Ολλανδία ,Ινδία, Ινδονησία, Πορτογαλία  και Μαλαισία για να δημιουργήσουν το « Διεθνές Χωριό»
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Μυλωνά Θεοδώρα.
Στο πρόγραμμα συμμετείχε η κ Παπαϊωάννου Χάιδω.

Επίσης στις δράσεις του προγράμματος    « Βιοπόλη – Αρχιτεκτονήματα, δράσεις»
εντάσσονται:
α)    η διαθεματική εργασία : « Όψεις της εξέλιξης της Ελασσόνας μέσα από αρχιτεκτονήματα / κατασκευές ». Περιδιάβαση- παρατήρηση- φωτογράφιση κτιρίων που φανερώνουν τις μορφές της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της πόλης  κατά τον 20ό αιώνα.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Αγοράστη Πηνελόπη του Γεωργίου.
β)    η διαθεματική  εργασία: « Greeklish, γλωσσικό υβρίδιο ή γλωσσικό τερατούργημα;», με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄γυμνασίου και των διδασκόντων φιλολόγων. Παρουσίαση των greeklish, της ιστορίας τους, των ερευνητικών δεδομένων, των κινδύνων που απορρέουν από τη χρήση τους, καθώς και της αξίας της γλώσσας μας. Πλαισίωση με τραγούδια και ποιήματα για τη γλώσσα και τη σύγχρονη Ελλάδα.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Τάχατου Δήμητρα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
Συμμετείχαμε:
 1)Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Young People in European Forests
Ο διαγωνισμός αφορούσε τα δάση της Ευρώπης και οι μαθητές απάντησαν στην αγγλική γλώσσα σε σχετικό ερωτηματολόγιο.
Υπεύθυνοι καθηγητές: οι κ Λούκας  Ηλίας και Κατσάρας Βασίλειος

2)Στον  Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Google για το λογότυπο της εταιρείας .
Υπεύθυνη η κ. Κρανιώτου Ελένη.

3)Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έκθεσης  στην Αγγλική Γλώσσα που διοργανώνεται από την Unesco με θέμα: « The power of culture to create a better future»
Υπεύθυνη καθηγήτρια η  κ. Μυλωνά Θεοδώρα.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Εκπονήθηκαν δύο προγράμματα eTwinning
1) Happy European Day of Languages.
Πρόκειται για ένα σύντομο πρόγραμμα που αφορούσε στην Ευρωπαϊκή μέρα Γλωσσών . Συμμετείχαν 86 σχολεία από όλη την Ευρώπη.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Μυλωνά Θεοδώρα.                              Συνεργάστηκε με την κ. Κρανιώτου Ελένη.
2) I describe myself, you draw my portrait
Διαθεματικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με μαθητές της Α τάξης του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας και  του College de Signy- LAbbaye  της Γαλλίας. Εμπλεκόμενα γνωστικά αντικείμενα: Ξένες Γλώσσες, πληροφορική, Καλλιτεχνικά.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Μυλωνά  Θεοδώρα.
Συνεργάστηκε με την κ.Κρανιώτου Ελένη και τον κ. Ντελή Νικόλαο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: