Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ - 9o Γυμνάσιο



            



Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14 στο σχολείο μας, στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό σχολικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα μουσικά όργανα ως έκφραση της μουσικής παράδοσης των Ελλήνων από τα αρχαιοβυζαντινά χρόνια ως σήμερα».
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 60 μαθητές από τη Β’ και Γ΄ Γυμνασίου.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε προσπάθεια οι μαθητές να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων, των Βυζαντινών αλλά και τα όργανα της παραδοσιακής μας μουσικής .
Στοχεύοντας σ’ αυτό οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και συγκέντρωσαν το σχετικό υλικό.
Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε στους μαθητές του σχολείου από τους υπεύθυνους του κέντρου ελληνικής μουσικής κληρονομιάς «Ο Λύραυλος»  η μουσική και συνάμα εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε από την αρχαία Ελλάδα στο σήμερα». Οι μαθητές του σχολείου μας είδαν 40 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων και απόλαυσαν τη μελωδία αρκετών απ’ αυτά.
Τέλος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα επισκεφτήκαμε το μουσείο λαϊκών οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα και θαυμάσαμε τη πλούσια συλλογή παραδοσιακών μουσικών οργάνων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: