Συνολικές προβολές σελίδας

Γυμνάσιο Πλατυκάμπου: "Παραγωγικές Μονάδες σε Δ.Δ. Πλατυκάμπου"

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Κουβούνας Θεοφάνης
Τσιλούλη Γραμμάτω Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε ΔΔ του Δήμου Πλατυκάμπου, αναπτύχθηκε κατά το σχολικό έτος 2007-08, από τους μαθητές της Β΄τάξης του γυμνασίου Πλατυκάμπου, οι οποίοι εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά. Το Πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με το Εθνικό Δίκτυο "Βιομηχανική κληρονομιά", που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Νάουσας.
Χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό περιβάλλον του μαθήματος "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" αποφεύγοντας ωστόσο την ταύτιση των στόχων, οι οποίοι παρέμειναν διακριτοί μεταξύ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Π.Ε. και του ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.
Δηλαδή στο μάθημα καταγράφηκαν οι Παραγωγικές Μονάδες της περιοχής και κατατάχθηκαν ανάλογα στους τρεις τομείς παραγωγής, ενώ στο πρόγραμμα Π.Ε. διερευνήθηκε η σχέση τους με την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιοποιήθηκαν από τους μαθητές-μέλη των ομάδων εργασίας, οι νέες τεχνολογίες (Η/Υ, MP3, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛ. κλπ) και κατάλληλα διαμορφωμένα φύλλα εργασίας. Παράλληλα για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν εικονικές και συμβατικές επισκέψεις, σε Π.Μ. εντός και εκτός των ορίων του Δήμου (Μελισσοχώρι, Συκούριο, Βέροια, Νάουσα κ.α).
΄Ετσι αναδείχθηκε και η περιβαλλοντική διάσταση του μαθήματος "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ". Μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο με αποσπάσματα από δραστηριότητες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: