Συνολικές προβολές σελίδας

Το Πρόγραμμα Π.Ε. του 2ου Γυμνασίου Λάρισας για το σχ. έτος 2009 - 2010: "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας"

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Καμάρης Περικλής
Παπαδάμου Ευανθία


Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λάρισας ασχολείται φέτος με τις «Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας». Στα πλαίσια αυτά οργάνωσε μια σειρά παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων παράλληλα με τις επιμέρους εργασίες των μελών της περιβαλλοντικής ομάδας. Πρόσφατα επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού Θεσσαλονίκης, με τους συνοδούς καθηγητές κ Περικλή Καμάρη (υπεύθυνο του προγράμματος), Νίκο Τσιάρα και Θωμά Τσακνάκη, όπου συμμετείχε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις «Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας». Ο υπεύθυνος του Κέντρου κ Ζήσης Αγγελίδης διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών με μια ποικιλία παρουσιάσεων, διαλόγου και δραστηριοτήτων . Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες του προγράμματος και ανέδειξαν τις γνώσεις τους , την δημιουργικότητά τους αλλά και τις ικανότητές τους στον αυτοσχεδιασμό και την υποκριτική .




Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου στη Διεθνή Μέρα της Γης


Η Διεθνής Ημέρα της Γης που ξεκίνησε να εορτάζεται πριν από 40 χρόνια στις 22 Απριλίου, αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας.



Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λάρισας, αποτελούμενη από 45 μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενη από τους καθηγητές τους κ. Περικλή Καμάρη, κ. Νίκο Τσιάρα και κ. Θωμά Τσακνάκη, τιμώντας τη μέρα αυτή, αφού παρακολούθησαν στο ΚΠΕ Ελασσόνας την παρουσίαση «Όλυμπος, Ιστορία, Οικολογία» , πραγματοποίησαν μια συμβολική δενδροφύτευση, στον Παλιό Σπαρμό Ελασσόνας.



Η περιβαλλοντική ομάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας και τον Δ/ντή του κ Σπύρο Αναγνωστάκη, τον Δήμο Ολύμπου, το Δασαρχείο, τον χιονοδρομικό σύλλογο Σπαρμού και κατοίκους της περιοχής, κάτω από τις χιονισμένες κορυφές του Ολύμπου και ένα λαμπερό ανοιξιάτικο ήλιο, ξεκίνησε τη δενδροφύτευση στο ανάχωμα της υδατοδεξαμενής του Παλιού Σπαρμού, κοντά στο νεοαναγειρόμενο τουριστικό περίπτερο. Στη συνέχεια απήλαυσαν την φιλοξενία των τοπικών φορέων, έφαγαν και χόρεψαν με την καθοδήγηση του δάσκαλου χορού κ Γιώργου Κουτσιούκη.

Η θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία, ικανοποίησε όλους τους συμμετέχοντες, έκλεισε με την αμοιβαία υπόσχεση να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια την επόμενη χρονιά, σε μεγαλύτερη κλίμακα και το σχολείο να υιοθετήσει το μικρό αυτό δάσος που θα δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: