Συνολικές προβολές σελίδας

Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ξενάγησης από την Εταιρία Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Trekking Hellas Αν. Θεσσαλίας

Όπως μας ενημέρωσε η "Εταιρία Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Trekking Hellas Αν. Θεσσαλίας - mammal co", υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής ξενάγησης τα οποία απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. ( http://www.e-yliko.gr/resource/perivallonanak.aspx )
Τα Προγράμματα αυτά είναι, που εμπλουτίζονται με στοιχεία από τις ενότητες της UNESCO “Ενέργεια- Ανανεώσιμες Πηγές & Τοπικές Κοινωνίες”, “Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” (2011) και το έτος ΟΗΕ για «Βιοποικιλότητα», είναι τα εξής:



1. Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ξενάγησης: "Περιβαλλοντική ξενάγηση στους πρόποδες του άγνωστου Κισσάβου"

Μονοπάτι Μελιβοίας, Λίμνη Σκήτης και επιλεγμένες τοποθεσίες.

ΣΚΟΠΟΣ: Να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σπουδαιότητα της λειτουργίας ενός ορεινού όγκου, όπως ο Κίσσαβος, ως φυσικού φράκτη για τους Β.Α. άνεμους του Αιγαίου προς την πεδιάδα Λάρισας και ως φράγματος για τους βόρειους έτσι ώστε δημιουργείται μικροκλίμα ευνοϊκό για τη βιοποικιλότητα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Πέντε (5) ώρες

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ: 5η-6η Δημοτικού, 1η - 3η Γυμνασίου, 1η - 2α Λυκείου

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ: Νίκος Ντάγκας Επιστημονικός υπεύθυνος: Μαρία Βρεττοπούλου. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μηδενικός

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επίσκεψη επιλεγμένων σημείων στους πρόποδες του Κισσάβου. Θέση «Πλατανιά» θέατρο θαλάσσης (προαιρετικά). Μελιβοία: πατρίδα Φιλοκτήτη, «μπαλκόνι στο Αιγαίο». Μονοπάτι Μελιβοία - Βελίκα: Παραμυθένια διαδρομή με σταθμούς Πασιά Βρύση / Μύλο Ζιάκα / γεφύρια / καταρράκτης / λιμνούλα. Σωτηρίτσα: παραδοσιακά στοιχεία βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Συνεταιρισμός Γυναικών Γερακαρίου. Άγιοι Ανάργυροι / Σκήτες. Εναλλακτικά: Μοναστήρι Ιωάννου Προδρόμου στην Ανατολή, μοντέλο αγροτουριστικής ανάπτυξης . Φάρμα Μπερτζέμη.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: Πεζοπορία σε φυσική διαδρομή με πλούσιο περιβάλλον χλωρίδας και πανίδας. Αναζητούν - αναγνωρίζουν χλωρίδα - ίχνη πανίδας (καταφύγιο πουλιών). Συλλέγουν αδρανή υλικά και… σκουπίδια για δημιουργία αντικειμένων αισθητικής αγωγής. Γεύονται τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Αποκτούν εμπειρία «φάρμας». Προσφέρουν εθελοντική εργασία (εναλλακτικά).

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ, ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ & ΥΛΙΚΑ: Πρόγραμμα στην ύπαιθρο. Υποστηρικτικά υλικά, ενημερωτικά έντυπα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πριν και μετά την υλοποίηση.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Κέρασμα τοπικό. Η εκδρομή θα προβληθεί στο Internet: φωτογραφίες μαθητών ευπρόσδεκτες για ανάρτηση.

ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Καπέλο, αθλητικά παπούτσια, άνετο σπορ ντύσιμο

ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Αναμενόμενα αποτελέσματα: Ξύπνημα των αισθήσεων, έντονη επαφή με τη φύση.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Υπάρχει ασφάλιση αστικής ευθύνης για τις ημέρες της εκδρομής. Επιπρόσθετα ενημε¬ρώνονται για τη διακίνηση στην περιοχή της σχολικής μονάδας: τροχαία, κέντρα υγείας, αρχές αυτοδιοίκησης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15€ ανά μαθητή



2. Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ξενάγησης: "Α. «Πανόραμα Παγκόσμιας Κλιματικής Κρίσης & Αειφορίας» Διεθνής Κόμβος Ευαισθητοποίησης www.vatraxosvrastos.gr: Παρουσίαση περιεχομένου, δομής και εκμάθηση αποτελεσματικής χρήσης του για δημιουργική αξιοποίηση από τη σχολική κοινότητα.
Β. Δραστηριότητες ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος & στρατηγικής".


Συνολική εικόνα της κλιματικής αλλαγής. Παρουσίαση περιεχομένου και εκμάθηση αποτελεσματικής χρήσης.

ΣΚΟΠΟΣ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Η συνειδητοποίηση των παραμέτρων της κλιματικής αλλαγής και της ΑΛΛΗΛΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ τους. Η συνειδητοποίηση του αδιεξόδου του καταναλωτικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Η εξοικείωση χρήσης παγκόσμιων εργαλείων και μεθόδων μετρήσεων. Να αντιληφθεί ο μαθητής τη ρεαλιστική δυνατότητα αντιστροφής της κρίσης και την αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας και τρόπου σκέψης. ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, η εφαρμογή αρχών τακτικής & στρατηγικής σε συνδυασμό με φυσική άσκηση. Η ανάδειξη και χρήση υλικών σχετικών με τις προτεραιότητες της Δεκαετίας της UNESCO «Ενέργεια- Ανανεώσιμες Πηγές & Τοπικές Κοινω¬νίες», «Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», « Βιοποικιλότητα».

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: 1 ώρα, ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: 2 ώρες

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ: 5η-6η Δημοτικού, 1η - 3η Γυμνασίου, 1η - 2α Λυκείου

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ: Νίκος Ντάγκας
Επιστημονικός υπεύθυνος (Πανόραμα): Ανδρέας Ανδρεόπουλος, M.Ed.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Μηδενικός

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
Το πρόγραμμα έχει δυο βασικές πλευρές: 1η πλευρά ΠΑΝΟΡΑΜΑ Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στο υλικό του ομώνυμου διαδικτυακού τόπου. Το περιεχόμενό του είναι δυναμικός συνδυασμός των πλευρών της κλιματικής κρίσης με τις ενότητες - προτεραιότητες της Δεκαετίας (2005-14) της UNESCO «Εκπαίδευση για Αειφορία». Συνοπτική-ουσιαστική παρουσίαση προβλημάτων & λύσεων σε αλληλλεπίδραση: Κύκλος του Πράσινου: ΔΑΣΟΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ-ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ-ΑΠΟΔΑΣΩΣΗ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΡΟΠΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΞΗΡΑΣΙΑ / ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΙΩ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ. Κύκλος του γαλάζιου: ΝΕΡΟ-ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ, ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΛΟΙΩΝ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, ΡΥΠΑΝΣΗ ΩΚΕΑΝΩΝ. Κύκλος του γκρίζου Ανθρωπογενής πλευρά: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ - ΤΡΥΠΑ ΟΖΟΝΤΟΣ. ΥΓΕΙΑ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ-ΑΛΙΕΙΑ. ΑΚΡΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ.


2Η ΠΛΕΥΡΑ: Δραστηριότητες ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος & στρατηγικής (TEAM BUILDING GAMES) Όλες απαιτούν ομαδικότητα και αυτοσυγκέντρωση. Εμπνέουν στη συνεργασία και βοηθούν την ένταξη στην ομάδα. Κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων δίνονται κάποια δεδομένα στους συμμετέχοντες, όπως και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (εργαλεία και υλικά) για κάθε δραστηριότητα. Οι εκπαιδευτές καθοδηγούν την ομάδα και τους συμμετέχοντες με τις γνώσεις τους και την εξειδίκευση προς επίτευξη των ατομικών και των ομαδικών στόχων, όπως επικοινωνία και συνεργασία, διαχείριση χρόνου, επίλυση προβλημάτων και διαπραγμάτευση. Μέσα στο πλαίσιο των παιχνιδιών, οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που θα πρέπει με κάθε τρόπο να λύσουν. Δουλεύοντας σε ομάδες καλούνται να διαπραγματευτούν με τα μέλη των άλλων ομάδων, να πάρουν πρωτοβουλίες και να δώσουν λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις, να λειτουργήσουν με αξιόπιστο τρόπο προς την υπό¬λοι¬πη ομάδα, να λύσουν προβλήματα, να σκεφτούν με τρόπους που δεν έχουν σκεφτεί στο παρελθόν και να δουλέψουν πάνω στο τρίπτυχο: ομαδικότητα, συνεργασία, επικοινωνία.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ (και εκπαιδευτικών) ώστε να είναι ενεργητικοί δέκτες δεδομένων, αξιοθέατων κλπ. Γενικά: Εργασία ατομικά ή κατά ομάδες (Δραστηριοποίηση στο πεδίο με συγκεκριμένες ενέργειες που προσφέρουν έντονες βιωματικές εμπειρίες, συνεντεύξεις με κατοίκους, εργασία σε ΗΥ για επεξεργασία δεδομένων, παιχνίδι ρόλων (ευαισθητοποιημένοι - αδιάφοροι). Ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος: Πανόραμα: Ενεργητική πνευματική συμμετοχή των μαθητών με βάση τη σφαιρική πληροφόρηση από την παρουσίαση για επινόηση περιβαλλοντικών σεναρίων για την περιοχή τους, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον πλανήτη. Δημιουργικοί συνδυασμοί περιβαλλοντικών προβλημάτων & διεξόδων με την παρουσίαση του πανοράματος, της ολοκληρωμένης εικόνας. Δραστηριότητες στρατηγικής: Φυσική συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες. Ενεργοποίηση πνευματικών / στρατηγικών ικανοτήτων με συμμετοχή στη διαδικασία διαμόρφωσης σεναρίων για τη ζωή στο μέλλον.

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ, ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ & ΥΛΙΚΑ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Η παρουσίαση γίνεται σε χώρο πολλαπλών χρήσεων με ειδικό εξοπλισμό οπτικοακουστικών παρουσιάσεων. Αρχική συζήτηση ενισχυμένη με οπτικοακουστικό υλικό. ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Οι δραστηριότητες ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος & στρα¬τηγικής υλοποιούνται στο ύπαιθρο.
ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Έντυπα και υλικά ευαισθητοποίησης / πληροφόρησης σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήμα¬τα και τις προτεινόμενες λύσεις κλπ. ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Έντυπα και υλικά ευαισθητοποίησης / πληροφόρησης σχετικά με τη ζωή στη φύση κλπ. Παιχνίδια στρα¬τηγικής από στελέχη της εταιρίας ή Trekking Hellas.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Κέρασμα τοπικό. Η εκδρομή θα προβληθεί στο Internet: φωτογραφίες μαθητών ευπρόσδεκτες για ανάρτηση.

ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Το ενδιαφέρον μας να δούμε τα πράγματα συνολικά και με προοπτική. ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Καπέλο, αθλητικά ή ελαφρά παπούτσια πεζοπορίας, άνετο σπορ ντύσιμο, τη φαντασία μας και την καλή μας διάθεση

ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Αναμενόμενα αποτελέσματα: ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Ικανότητα να σκεφτόμαστε σφαιρικά, ολοκληρωμένα ΔΡΑΣΤ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: Ικανότητες συλλογικής δράσης που σχεδιάζεται από πριν. Καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, εφαρμογή αρχών τακτικής & στρατηγικής σε συνδυασμό με φυσική άσκηση.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Υπάρχει ασφάλιση αστικής ευθύνης για τις ημέρες της εκδρομής. Επιπρόσθετα ενημερώνονται για τη διακίνηση στην περιοχή της σχολικής μονάδας τροχαία, κέντρα υγείας, αρχές αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 9€ ανά μαθητή



3. Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ξενάγησης: "Δέλτα Πηνειού - «Αμαζόνιος»: Εμπειρία υγροτοπικού συμπλέγματος εκβολών ποταμού (υδροβιότοπος)".

Εκεί που υπάρχουν 600 είδη φυτών, 100 είδη πουλιών και πολύχρωμα καβούρια.

ΣΚΟΠΟΣ: Να αποκτήσει ο μαθητής εμπειρία ενός από τα πλέον πλούσια σε βιοποικιλότητα σημεία συνάντησης του εδάφους με το υδάτινο στοιχείο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Τρεις-τέσσερις (3-4) ώρες

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ: 5η-6η Δημοτικού, 1η - 3η Γυμνασίου, 1η - 2α Λυκείου

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ: Νίκος Ντάγκας
Επιστημονικός υπεύθυνος: Μαρία Βρεττοπούλου

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μηδενικός

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: Αντικείμενο του προγράμματος είναι η πολυσύνθετη βιωματική εμπειρία υδροβιότοπων. Λίμνη Σκήτης, Δέλτα Πηνειού (καταφύγιο / εκτροφείο θηραμάτων). Διασχίζουμε παραλιακό & παραποτάμιο δάσος, αμμώδεις θαμνότοπους, θίνες και φιόρδ. Επίσκεψη αποβάθρας ψαράδων Πηνειού.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: Πεζοπορία σε «δέλτα ποταμού» (η «τέλεια εμπειρία ζούγκλας») και παραποτάμιες τοποθεσίες. Παρατηρούμε «σταχτοτσικνιάδες» (είδος ερωδιών), άλλα παρυδάτια πτηνά (πάνω από 100 είδη) και πλήθος ειδών πανίδας (πολύχρωμα καβούρια) και χλωρίδας. Γνωριζόμαστε με τους ψαράδες και τα σύνεργα της δουλειάς τους (πεζόβολα, νταούλια και απόχες για γουλιανούς, χέλια, σαζάνια και σύρτες).

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ, ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ & ΥΛΙΚΑ: Πρόγραμμα στην ύπαιθρο. Υποστηρικτικά υλικά, ενημερωτικά έντυπα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πριν και μετά την υλοποίηση

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Τοπικό κέρασμα. Η εκδρομή θα προβληθεί στο Internet: φωτογραφίες μαθητών ευπρόσδεκτες για ανάρτηση.

ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Καπέλο, αθλητικά ή ελαφρά παπούτσια πεζοπορίας, άνετο σπορ ντύσιμο, τη φαντασία μας και την καλή μας διάθεση.

ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Ολοκληρωμένη γνώση περιοχής «δέλτα ποταμού» με χαρακτηριστικά περιβαλλοντικής «καθαρότητας» και αειφορίας μέσα από πολλές αισθήσεις και πνευματικές διεργασίες.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Υπάρχει ασφάλιση αστικής ευθύνης για τις ημέρες της εκδρομής. Επιπρόσθετα ενημερώνονται για τη διακίνηση στην περιοχή της σχολικής μονάδας: τροχαία, κέντρα υγείας, αρχές αυτοδιοίκησης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 17€ ανά μαθητή



Γενικά χαρακτηριστικά
• Τα προγράμματα περιέχουν στοιχεία «μαθαίνω να μαθαίνω» και «δια βίου εκμάθησης».

• Τα προγράμματα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με το χρόνο που έχει στη διάθεσή της η σχολική μονάδα.

• Η συνολική διάρκεια μπορεί να είναι από 2ωρη ή 4ωρη (για ένα πρόγραμμα), ημερήσια (για 2 προγράμματα), διήμερη (μέχρι και 3 προγράμματα).

• Συγκεκριμένο κόστος συμμετοχής για κάθε πρόγραμμα αναφέρεται στην αναλυτική παρουσίαση κάθε προγράμματος. Το κόστος συμμετοχής για σύνθετα «πακέτα» προγραμμάτων και υπηρεσίες (περισσότερα από ένα και διάφορες υπηρεσίες που μπορεί να απαιτούνται κατά περίπτωση) αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας απευθείας με τη σχολική μονάδα.

• Για όλα τα προγράμματα ζητείται αμέσως μετά το τέλος τους από το συνοδό εκπαιδευτικό αξιολόγηση σε ειδικό έντυπο.

• Το κάθε πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί με σχετική ευελιξία ώστε να υφίσταται μεγαλύτερες ή μικρότερες προσαρμογές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας.

• Για όλα τα προγράμματα έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Μάλιστα το θέμα της ασφάλειας και της πρόληψης ενδεχόμενου κινδύνου τόσο σχετικά με το θέμα γενικότερα όσο και με τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ενταγμένο δομικά ως επί μέρους εκπαιδευτικός στόχος.

• Μετά την τελική επαφή και συμφωνία με τη σχολική μονάδα, αποστέλλονται σχετικά υλικά με το πρόγραμμα για την όσο καλύτερη προετοιμασία του (συζήτηση πριν στην τάξη, μοίρασμα ρόλων κλπ.

• Σε όλα τα προγράμματα καλλιεργείται η παρατήρηση, η ενεργητική προσέγγιση και όπου επιτρέπεται η συμμετοχή σε δράση. Περιλαμβάνονται στοιχεία πρακτικής ενθάρρυνσης, χιούμορ, ευκαιρίες για να διατυπωθεί η γνώμη του μαθητή, μάθηση μέσα από ευχαρίστηση, αξιοποίηση φυσικής περιέργειας…



Εταιρική Παρουσίαση

Η Ντάγκας Ν. - Ντάγκας Β. Ο.Ε. Τουρισμός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, με ευαισθησία πρωτίστως στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, επιδιώκει την εξάπλωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σπορ και διακοπών στη φύση, μέσα από προγράμματα υπαίθριων δραστηριοτήτων, αναψυχής και βιωματικής εκμάθησης, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ομάδας και κάθε ηλικίας.

Δραστηριοποιείται και υλοποιεί προγράμματα στους ορεινούς όγκους: Ολύμπου, Κίσαβου (Όσσα), Μαυροβουνίου και Πηλίου. Κοιλάδα Τεμπών, Πηνειό ποταμό, Παράλια Θεσσαλίας και σύμπλεγμα Βορείων Σποράδων.

Με κύριο μέλημά μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο, την τεχνογνωσία που κατέχουμε και τη γνώση των αντικειμενικών κινδύνων που μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι, επιλέξαμε τις κατάλληλες τοποθεσίες για την ασφαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων μας. Σε συνεργασία με 30 εκπαιδευμένα στελέχη σε δραστηριότητες όπως RAFTING, MONORAFT & HOT-DOG (μονοθέσια & διθέσια φουσκωτά), CANOE KAYAK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, CANYONING (διάσχιση – κατάβαση φαραγγιών), ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (ΜΤΒ), ZODIACING (μηχανοκίνητα φουσκωτά θαλάσσης), JEEP SAFARI, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ (αλεξίπτωτο πλαγιάς) προσφέρουμε την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έλθουν ακόμα πιο κοντά στο πολύμορφο μεγαλείο της Θεσσαλικής Φύσης.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας παρόλα αυτά δεν περιορίζονται στην υλοποίηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων εναλλακτικού Τουρισμού στον οποίο έχει εξειδικευτεί. Όντας κάτοχος άδειας λειτουργίας Τουριστικού Γραφείου από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και Τουριστικό Πράκτορα αναλαμβάνει νόμιμα να διεκπεραιώσει για τους πελάτες της όλες τις συναφείς υπηρεσίες: ενοικίαση καταλυμάτων (ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ορειβατικά καταφύγια), έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων για την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Ενοικίαση Αυτοκίνητων, Υπηρεσίες Μεταφοράς, Συνοδείες και Ξεναγήσεις, καθώς και ποικίλες υπηρεσίες και τουριστικά πακέτα για μεμονωμένους ταξιδιώτες και γκρουπ. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν σε ΟΛΟΥΣ τους προορισμούς εντός Ελλάδας, αλλά και το Εξωτερικό.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη διαμονή, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους συμμετέχοντες και πελάτες της διαμονή σε παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, οργανωμένα camping και ορειβατικά καταφύγια όλων των κατηγοριών. Σε μακροχρόνια συνεργασία με τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αναλαμβάνει τις κρατήσεις όλων των τύπων δωματίων, διαμερισμάτων και Chalet, στο βουνό και παραθαλάσσια, τόσο για μεμονωμένους ενδιαφερόμενους όσο και για αυτόνομες μεγάλες ομάδες, κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Επίσης, αναλαμβάνει την χρονομίσθωση διαμερισμάτων και δωματίων για λογαριασμό Τουριστικών γραφείων και Πρακτόρων της Ελλάδας και του Εξωτερικού στο παραθαλάσσιο χωριό Βελίκα στις Ανατολικές παρυφές του Κίσαβου (Όσσα).
Ο Κίσσαβος (Όσσα), ειδικά η άγνωστη νοτιοδυτική πλευρά του, που έχει χαρακτηριστεί «Αισθητικό Δάσος της Όσσας» (πραγματικός βοτανικός κήπος) και τμήμα του NATURA 2000, η περιοχή που οριοθετείται από Τέμπη, Δέλτα Πηνειού, Αγιόκαμπο (2η μεγαλύτερη ελληνική παραλία με πολλές γαλάζιες σημαίες), Αγιά και Ανατολή είναι η κοιτίδα των προγραμμάτων που προτείνονται προς έγκριση. Στην γνωστή - άγνωστη αυτή περιοχή οι μαθητές μπορούν να εμπλουτίσουν δυναμικά τις περιβαλλοντικές εμπειρίες τους.

Η εταιρία υλοποιεί δραστηριότητες στη φύση και προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού από το 1997 για σχολεία, συλλόγους, επιχειρήσεις και ομάδες επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στελέχη εξειδικευμένα ανά δραστηριότητα (πεζοπορία, διάσχιση φαραγγιών, ορεινή ποδηλασία κλπ) και εκπαιδευμένα ειδικά σε θέματα ασφάλειας.

Τα προγράμματα είναι εμπλουτισμένα με στοιχεία βιωματικής προσέγγισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.melivoia.gr e-mail: trekking@mammal.gr Ιστοσελίδα: www.mammal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: