Συνολικές προβολές σελίδας

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: “Ενημέρωση για την υλοποίηση Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 και από την 17.00΄μ.μ. μέχρι την 20.30΄μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας η Επιμορφωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θέλουν να υλοποιήσουν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, Σχολικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία Σχολικών Προγραμμάτων. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου - Μαυροβουνίου και Ελασσόνας.

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος 30 Εκπαιδευτικοί Σχολείων του Νομού Λάρισας, οι οποίοι κατατοπίστηκαν για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που προσφέρουν τα Κ.Π.Ε.του Νομού Λάρισας, ήρθαν σε επαφή με την άποψη του μαθητή, για το πώς βλέπει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τι προσδοκά από αυτήν και τέλος ενημερώθηκαν για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Ημερίδας είχε ως εξής:
Εισήγηση με θέμα: «ΚΠΕ Κισσάβου - Μαυροβουνίου: παρουσίαση – δράσεις» από την κ. Ντιβέρη Παναγιώτα, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου. Εισήγηση με θέμα: "Παρουσίαση των προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Μαυροβουνίου: «Όταν η πέτρα αφηγείται, διαδρομές στο χθές και το σήμερα» και «Δέλτα του Πηνειού ποταμού»", από τον κ. Λούκα Ηλία, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου.
Εισήγηση με θέμα: "Παρουσίαση των προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Μαυροβουνίου: «Διατροφή και κίνηση για μια καλύτερη ζωή» , «Καιρός να αναδείξουμε τις αξίες που πρέπει να πρεσβεύουν ή να παραβλέπουν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες» και «Κουκούλι άνοιξε»", από την κ. Ζιούρα Θεοδώρα, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου.
Εισήγηση με θέμα: "Παρουσίαση του προγράμματος του Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Μαυροβουνίου: «Περπατώντας στο Δάσος, Μονοπάτια»", από τον κ. Γκαλμπογκίνη Μιχάλη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου.
Εισήγηση με θέμα: «Τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο Εθελοντισμός, με το βλέμμα ενός Μαθητή», από τον μαθητή του 5ου Λυκείου Λάρισας, κ. Ευθύμη Σκούφα.
Εισήγηση με θέμα: «Παρουσίαση των Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας», από τον Υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας κ. Αναγνωστάκη Σπυρίδωνα και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. κ. Γκανάτσιο Ανδρέα και κ. Σπανό Κωνσταντίνο.
Εισήγηση με θέμα: «Υλοποιώντας ένα Σχολικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Θεσμικό πλαίσιο» Εισηγητής ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας κ. Τέλιος Λεωνίδας.

Οι εκπαιδευτικοί, που παραβρέθηκαν στην Ημερίδα, εκδήλωσαν έντονο και έμπρακτο ενδιαφέρον για να υλοποιήσουν Σχολικά Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία τους, αλλά και για να παρακολουθήσουν, μαζί με τους Μαθητές, τους τα προσφερόμενα Προγράμματα Π.Ε. από τα Κ.Π.Ε. του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: