Συνολικές προβολές σελίδας

Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το WWF Ελλάς


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το WWF Ελλάς είναι στη διάθεσή των Εκπαιδευτικών για να στηρίξει το έργο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με εκπαιδευτικό υλικό, επισκέψεις στα σχολεία ή στην ύπαιθρο, με συμμετοχή σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και με ιδέες για κοινές δράσεις.
Το υλικό της WWF Ελλάς το βρίσκετε πάντα στην ιστοσελίδα: http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=168&Itemid=176
Το νέο πακέτο υλικού αφορά την κατοικία («Κατοικείν») η οποία εξετάζεται από την πλευρά του οικολογικού αποτυπώματος αλλά και από την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ψυχολογίας/φιλοσοφίας, της οικονομίας κ.ο.κ.
Υπάρχουν, όπως πάντα, τα θέματα «κλιματική αλλαγή», «βιοποικιλότητα-απειλούμενα-είδη-εξέλιξη», «δάσος» και «διατροφή». Αντίστοιχο υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα.
Το δικαίωμα σε καθαρό περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους ανήκει στα λεγόμενα δικαιώματα Τρίτης Γενιάς. Μια και φέτος διανύουμε το Έτος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναδεικνύεται αυτή η διάσταση του «δικαιώματος σε υγιές δάσος, σε καθαρό αέρα, πλούσιο οικοσύστημα κ.λπ» στα εκπαιδευτικά προγράμματα του WWF Ελλάς.

Επίσης, μια και κάποια σχολεία έχουν εξοπλιστεί ήδη με διαδραστικούς πίνακες, το CD rom «Το Κλίμα είναι στο Χέρι σου» προσφέρεται για χρήση σε αυτούς τους πίνακες. Το CD rom έχει μοιραστεί σε όλα τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων και από κει στα σχολεία, από ένα αντίτυπο σε κάθε σχολείο (δημοτικά και γυμνάσια), μια και μπορεί να αντιγραφεί ώστε να το έχουν όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν.


Πηγή: WWF Ελλάς

τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3314893

Δεν υπάρχουν σχόλια: