Συνολικές προβολές σελίδας

Επιμορφωτική Ημερίδα Π.Ε. «Ενημέρωση για την Παγκόσμια Κλιματική κρίση και την Αειφορία», Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2010 και από την 17.00΄μ.μ. μέχρι την 20.30΄μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας η Επιμορφωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Διεθνή κόμβο ευαισθητοποίησης «ΜΗΤΙΣ», με θέμα: «Ενημέρωση για την Παγκόσμια Κλιματική κρίση και την Αειφορία».
Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος 30 Εκπαιδευτικοί Σχολείων του Νομού Λάρισας, οι οποίοι σκοπεύουν να υλοποιήσουν Σχολικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος, αλλά και κάποιοι Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Επίσης, δόθηκε στους συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς η ευκαιρία, να έλθουν σε επαφή με το υλικό της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δηλαδή με «Εκπαιδευτικά Πακέτα Π.Ε.», Οπτικοακουστικό υλικό Σχολικών Προγραμμάτων Π.Ε. και Σχολικές Εργασίες παρελθόντων ετών, αλλά και με τη Βιβλιοθήκη του γραφείου.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Ημερίδας είχε ως εξής:
• Εισήγηση με θέμα: «Υδάτινος κόσμος», από τον εκπαιδευτικό του 8ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Θεοδοσόπουλο Σωτήριο, ο οποίος παρουσίασε μια πρωτότυπη προσπάθεια υλοποίησης σχολικού Προγράμματος Π.Ε. στο Σχολείο του.
• Παρουσίαση με θέμα: «Πανόραμα Παγκόσμιας Κλιματικής Κρίσης και Αειφορίας», από τον κ. Ανδρεόπουλο Ανδρέα, Μ.Ed., H.U.C., Ειδικό Επικοινωνίας Περιβάλλοντος και μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Ανθρωπιστικής Συνείδησης «ΜΗΤΙΣ».
Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών και στη συνέχεια υπήρξε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Εισηγητές και τον Υπεύθυνο Π.Ε., σχετικά με τις Εισηγήσεις αλλά και την υλοποίηση Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί, που παραβρέθηκαν στην Ημερίδα, αποκόμισαν εμπειρίες και γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν στην υλοποίηση Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: