Συνολικές προβολές σελίδας

Ιδέες για "πράσινες" γιορτές!


Καθώς η εορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει, ας αντιγράψουμε μικρές και εύκολες "πράσινες" ιδέες από το e-panda newsletter του WWF:

Τα κεριά παραφίνης κατασκευάζονται από υπολείμματα πετρελαίου και είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Προτιμήστε κεριά που κατασκευάζονται από σόγια, μελισσοκέρι ή κερί με φυτική βάση, γιατί είναι πιο "φιλικά", αφού βιοδιασπούνται και δε βγάζουν καπνό.
Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια του δέντρου που μένουν αναμμένα για 10 ώρες την ημέρα επί 12 ημέρες παράγουν αρκετό διοξείδιο του άνθρακα για να φουσκώσουμε 12 μπαλόνια! Σβήστε λοιπόν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια όταν δεν είναι απαραίτητο… και, ακόμη καλύτερα, προτιμήστε να τα αντικαταστήσετε με λαμπάκια LED ή με λαμπάκια που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια ή από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
Προσπαθήστε να τυλίξετε τα δώρα σας με καφέ ή ανακυκλωμένο χαρτί, ανακυκλωμένο αλουμινόχαρτο ή ακόμη και εφημερίδα, χρησιμοποιώντας απλό σπάγκο και όχι πλαστικές κορδέλες για να τα δέσετε.

Όταν διαλέγετε τα δώρα σας προτιμήστε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα ή ακόμη καλύτερα αγοράστε λιγότερα δώρα. Αγοράζοντας εγχώρια και τοπικά προϊόντα ενισχύετε τους μικρούς προμηθευτές και μειώνετε το οικολογικό σας αποτύπωμα.

Αν πρέπει να αγοράσετε δώρα, δοκιμάστε κάτι εναλλακτικό! Αγοράστε εισιτήρια κινηματογράφου, θεάτρου ή συναυλίας, συνδρομές σε περιοδικά και ομάδες, ένα Σαββατοκύριακο σε spa, ή απλά δωροεπιταγή από κάποιο μαγαζί που προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να γίνετε «ανάδοχος» ενός παιδιού ή να «υιοθετήσετε» ένα απειλούμενο είδος πληρώνοντας συνδρομή σε μη κυβερνητική οργάνωση… Μπορείτε απλά να δωρίσετε μια βραδιά "baby-sitting" ή ένα Σαββατοκύριακο "pet-sitting" στους φίλους σας, που θα τους κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένους… Και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσετε και να καταναλώσετε επιπλέον περιτυλίγματα! Και βέβαια τι καλύτερο από το να προσφέρετε δώρα φτιαγμένα από τα χεράκια σας, όπως μπισκότα και μαρμελάδες!
Πηγή WWF

Δεν υπάρχουν σχόλια: