Συνολικές προβολές σελίδας

Ανακοινώσεις για το σχολικό έτος 2011 - 2012

1. Σύμφωνα με το θεσμό των θεματικών ετών της Δεκαετίας για την Εκπαίδευση της UNESCO το θεματικό περιεχόμενο του σχολικού έτους 2011 - 2012 είναι το εξής: "Υγεία & Παραγωγικές Διαδικασίες".
Στο πλαίσιο αυτό, τα σχολικά προγράμματα των Καινοτόμων Δράσεων ενθαρρύνονται να
εργαστούν πάνω σε γνωστικές περιοχές σχετικές με το Θεματικό Ετος και, ταυτόχρονα, να
καταλήγουν μέσα από διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων, θεωρητικές και βιωματικές
προσεγγίσεις σε προτεινόμενες πρωτοβουλίες και δράσεις της μαθητικής κοινότητας, με
πολλαπλασιαστική δυνατότητα για την τοπική κοινωνία ή την πολιτεία.

2. Οι ΕΚπαιδευτικοί, που πιστεύουν ότι η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY ταιριάζει στο πλάνο της νέας σχολικής χρονιάς 2011 - 2012 και ενδιαφέρονται να ενεργοποιήσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των μαθητών με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη τους, μπορούν από τώρα να δηλώσουν συμμετοχή στο Σχολικό Πρόγραμμα Π.Ε. με τίτλο "ΕCOMOBILITY". Από το Νομό μας το 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων συμμετέχει τα τελευταία δύο χρόνια στη συγκεκριμένη δράση, με αξιοζήλευτα αποτελέσματα.
Για τους Εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα και να την στείλουν είτε ηλεκτρονικά είτε με fax στο 210 6196 757 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2011.
Η Αίτηση βρίσκεται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://ecomobility.gr/greek/participation_form_teachers.php

3. Το WWF Eλλάδος ετοίμασε τρεις εκπαιδευτικές αφίσες του προγράμματος «Το Mέλλον των Δασών», μακία βλάστηση, πευκοδάση και δρυοδάση στα πλαίσια του 2011, που ήταν έτος αφιερωμένο στα Δάση. Σκοπός των αφισών είναι η κατανόηση των διαφορετικών δασικών οικοσύστημάτων της χώρας, της έννοιας της 'βιοποικιλότητας' και της σχέσης τους με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες επτά αφίσες: ορεινά κωνοφόρα, φρύγανα, αλπικά λιβάδια, δάση οξιάς, παρόχθια δάση, προστατευόμενες περιοχές και τα δάση στην Ελλάδα. Στην πίσω όψη της αφίσας θα βρείτε ιδέες για δραστηριότητες στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Μπορείτε να κατεβάσετε τις αφίσες ηλεκτρονικά από το site του WWF Eλλάδος (http://www.wwf.gr/). Αν θέλετε να τις λάβετε ταχυδρομικά επικοινωνήστε με το WWF Eλλάς στο 210 3314893.



4. Για τρίτη χρονιά το Εκπαιδευτικό Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» της actionaid Ελλάς συνεχίζει τη συνεργασία με τη σχολική κοινότητα.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη σχολική χρονιά 2011-12, είναι οι ακόλουθες:
"Η εκπαίδευση είναι δικαίωμά μου"(Α',Β’, Γ' Γυμνασίου (90 λεπτά) Το δικαίωμα στην εκπαίδευση).
"Κάνω το δίκαιο δικαίωμα" "Α’,Β’,Γ’ Γυμνασίου (90 λεπτά: οι παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στην Ινδία).
"Όταν έχεις την υγειά σου έχεις όλα τα καλά σου!" Α',Β’, Γ' Γυμνασίου (90 λεπτά) ο ρόλος της μητέρας στην ασφάλεια και την υγεία ολόκληρης της οικογένειας).
Το κόστος συμμετοχής είναι 3€ για κάθε παιδί, και για το ποσό αυτό εκδίδεται σχετικό παραστατικό.
Εκτός από τα προγράμματα στο κέντρο, σύντομα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της actionaid.gr νέα σχέδια εργασίας και εκπαιδευτικό υλικό για το επίκαιρο ζήτημα της ξηρασίας στην Ανατολική Αφρική.
Για να "κλείσετε θέση" στα προγράμματα ηλεκτρονικά στη σελίδα: http://education.actionaid.gr/Calendar
ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109211029 Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-16.00





Δεν υπάρχουν σχόλια: