Συνολικές προβολές σελίδας

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα & Ηλιακά Ποδήλατα: Τα "σενάρια Επιστημονικής Φαντασίας" γίνονται Πραγματικότητα!





Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε σύσταση Επιτροπής, για την διείσδυση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. Η επιτροπή ανέλαβε την εκπόνηση σχεδίου και θα προτείνει κίνητρα για την ενθάρρυνση της αγοράς καθαρών αυτοκίνητων, αφού καταγράψει και μελετήσει τις διεθνείς τάσεις και αντίστοιχα προγράμματα από το εξωτερικό. Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν καθηγητές του ΕΜΠ, και στελέχη επιχειρήσεων, θα πρέπει να παραδώσει την τελική της έκθεσης το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Πολύ καλά νέα υπάρχουν και για το ηλιακό ποδήλατο, που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής και αυτήν την περίοδο γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθεί στο βέλτιστο επίπεδο το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα προσφέρει την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ στον αναβάτη για τις δύσκολες ανηφόρες.
Το πρωτοποριακό ελληνικό ποδήλατο, που στις δύσκολες περιστάσεις θα μπορεί να κινείται με τη βοήθεια του ήλιου, παρουσιάσθηκε στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Σεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή κ. Βασ. Κική, ο οποίος ανέφερε «Συνεργαζόμαστε με Γερμανούς, Ελβετούς και Κινέζους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Ευφυής" και η ιδέα μας σε αυτή την πολυεθνική επιστημονική ομάδα ήταν να προσθέσουμε στο ποδήλατο το φωτοβολταϊκό πάνελ».
Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει κινητήρα 250 W, μπαταρία 37 Volt και ηλιακό πάνελ που θα έχει τη μορφή προστατευτικού καλύμματος. Περίπου σε ένα χρόνο εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε το ηλιακό ποδήλατο θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: