Συνολικές προβολές σελίδας

Εκδήλωση: "Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου"

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Απριλίου το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η εκδήλωση παρουσίασης των video με τίτλο:
«Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», που δημιούργησαν Ομάδες Μαθητών και Εκπαιδευτικών του Νομού μας.Η Δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημιούργησε μία ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με το σύνθημα «“Πάμε Ελλάδα”/ Schools, let’s go to Greece». Στην πλατφόρμα αυτή, κάθε Τμήμα, Τάξη ή Σχολείο μπορεί να «ανεβάσει» το δικό του έργο, ένα βίντεο διάρκειας μέχρι 5 λεπτών, για την προβολή του τόπου του, με στόχο να προσελκύσει Μαθητές & Επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ταυτόχρονα ενθαρρύνεται η ενεργός συμμετοχή, πρωτίστως των μαθητών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν έντονη την παρουσία τους με τις δράσεις τους και τα δημιουργικά τους έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε το σύνθημα: «Πάμε Ελλάδα / Schools, let’s go to Greece» να φτάσει σε όλη τη χώρα και πέρα από τα σύνορά της.
Το Πρόγραμμα Εκδήλωσης άνοιξε η Χορωδία Κιθάρας "Apoyando"του Μουσικού Σχολείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του κ. Καλαμπάκα Αθανασίου.
Ακολούθησαν Χαιρετισμοί από το Διευθυντή της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας κ. Μαργαριτόπουλο Αθανάσιο, από τη Σύμβουλο Μουσικών κ. Παπαπαναγιώτου Ξανθούλα και από τον εκπρόσωπο του Δήμου Λαρισαίων Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιαννούλα Κωνσταντίνο.
Έπειτα από το καλωσόρισμα του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προβλήθηκαν τα ακόλουθα video, τα οποία απέσπασαν άφθονο αυθόρμητο χειροκρότημα, από όλους τους παρευρισκόμενους στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
(Στην παρένθεση, που ακολουθεί το κάθε video, αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την ψηφιακή δημιουργία των Μαθητών του κάθε Σχολείου.)"Περιήγηση στις ομορφιές της Ποταμιάς". Video από τη μαθητική Ομάδα του Γυμνασίου Δομενίκου.
(
http://vod.sch.gr/video/view/1774.html)
"Λάρισα, η πόλη μου". Video από τη μαθητική Ομάδα του 6ου Γυμνασίου Λάρισας. (http://vod.sch.gr/video/view/1627.html)
"Λάρισα: ένας ενδιαφέρων προορισμός". Video από τη μαθητική Ομάδα του 15ου Γυμνασίου Λάρισας.
(
http://15gym-laris.lar.sch.gr/diagonismos_topos.htm)
"Ελληνικοί Παραδοσιακοί χοροί". Video από τη μαθητική Ομάδα του 1ου Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας.
(
http://vod.sch.gr/video/view/1540.html)
"Ένας αλλιώτικος περίπατος στις Εκκλησίες της περιοχής μας". Video από τη μαθητική Ομάδα του Λυκείου Δομενίκου.

(http://vod.sch.gr/video/view/1779.html)
"Ταξίδι στη Λάρισα". Video από τη μαθητική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λάρισας. (http://vod.sch.gr/video/view/1769.html)
"Λάρισα, η βασίλισσα του κάμπου". Video από τη μαθητική Ομάδα του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.
(
http://vod.sch.gr/video/view/1621.html)
"Ελιά". Video από τη μαθητική Ομάδα του 1ου Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας. (http://vod.sch.gr/video/view/1658.html)
"Όλυμπος". Video από την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελούνταν από τους κ. Μαργαριτόπουλο Αθανάσιο (Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας), Παπαπαναγιώτου Ξανθούλα (Σύμβουλο Μουσικών), Γιαννούλα Κωνσταντίνο (Δημοτικό Σύμβουλο, εκπρόσωπο του Δήμου Λαρισαίων), Αναγνωστάκη Σπυρίδωνα (Υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Ελασσόνας) και Τέλιο Λεωνίδα (Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων), απένειμε τα παρακάτω Βραβεία:
1ο Βραβείο: 2ο Γυμνάσιο Λάρισας για το video με τίτλο: "Ταξίδι στη Λάρισα". (http://vod.sch.gr/video/view/1769.html)
2ο Βραβείο: Λύκειο Δομενίκου για το video με τίτλο: "Ένας αλλιώτικος περίπατος στις Εκκλησίες της περιοχής μας". (http://vod.sch.gr/video/view/1779.html)
3ο Βραβείο: 6ο Γυμνάσιο Λάρισας για το video με τίτλο: "Λάρισα, η βασίλισσα του Κάμπου". (
http://vod.sch.gr/video/view/1621.html)
Σε όλους τους Μαθητές, που συμμετείχαν στις Σχολικές Ομάδες, οι οποίες δημιούργησαν video, δόθηκαν Έπαινοι Συμμετοχής.
Το πρώτο Βραβείο αντιστοιχεί σε Επίσκεψη της νικήτριας Ομάδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας, με τα έξοδα του λεωφορείου πληρωμένα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων.
Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συγχαίρουν όλους τους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς, που δημιούργησαν και προέβαλαν τα videos στην Εκδήλωση.
Επίσης, ευχαριστούν το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, κ. Αναγνωστόπουλο Σωτήριο για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Σχολείου, τον Εκπαιδευτικό του Σχολείου κ. Καλαμπάκα Αθανάσιο και τους Μαθητές – Μέλη της Ορχήστρας Κιθάρας «Apoyando» για τη Μουσική Επένδυση της Εκδήλωσης, καθώς και τον Π.Ο.Δ.Λ. για το χρηματικό ποσό, που διέθεσε, προκειμένου η νικήτρια Ομάδα να επισκεφτεί το Κ.Π.Ε. Ελασσόνας.
Πραγματικά, αξίζει οι Μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί των Σχολείων μας να επισκεφθούν τις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, να δουν τα μαθητικά video και να δώσουν τη θετική τους ψήφο στο site του Υπουργείου: http://vod.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: