Συνολικές προβολές σελίδας

Λαογραφικό Μουσείο στη Βερδικούσα Ελασσόνας

Το Λαογραφικό Μουσείο Βερδικούσας εγκαινιάστηκε την άνοιξη του 2011 σε μια προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης της ορεινής Κοινότητας. Το μουσείο στεγάζεται σε αναστηλωμένο κτίριο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας του χωριού, στο οποίο εκθέτεται μια μεγάλη συλλογή από λαογραφικά αντικείμενα όπως: οικιακά σκεύη, εργαλεία, αντικείμενα γεωργικά, ποιμενικά, ύφανσης, διαφόρων επαγγελματιών, είδη ένδυσης , φορεσιές γυναικείες και ανδρικές, παλιές φωτογραφίες που έχουν σχέση με την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των Βερδικουσιωτών. Τα αντικείμενα είναι δωρεές των απανταχού Βερδικουσιωτών.
Από την Κοινότητα Βερδικούσας και το Σύλλογο Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι το Μουσείο είναι ανοικτό και δέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Δίπλα ακριβώς από το Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού στεγάζεται η δανειστική βιβλιοθήκη με σημαντικό αριθμό βιβλίων.
Για πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της κοινότητας στο τηλέφωνο 2492081205 καθώς και με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπαγεωργίου Χρήστο στο τηλέφωνο 6981972919 ή την αντιπρόεδρο της κοινότητας κ. Τάκα Μαίρη στο τηλέφωνο 2492081319 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: