Συνολικές προβολές σελίδας

Μονάδα επεξεργασίας υγρών βιομηχανικών αποβλήτων και παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων από τη γαλακτοβιομηχανία "Όλυμπος"




  
       Η γαλακτοβιομηχανία "Όλυμπος" μας ενημερώνει ότι, στο εργοστάσιο παραγωγής τυριών και γιαουρτιών, που βρίσκεται στα Τρίκαλα, προχώρησε σε μια καινοτόμα και μοναδική στο είδος της επένδυση, η οποία αφορά στην παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων.
       Πρόκειται για μία μοναδική στην Ευρώπη επένδυση στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία στην επεξεργασία υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κόστος της ανήλθε στα 10.000.000 €, αλλά τα ωφέλη στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων είναι πολύ μεγαλύτερα.

      Η πρωτοποριακή μέθοδος είναι Γαλλικής τεχνολογίας και από τα λύματα της επεξεργασίας του τυρόγαλου, παράγεται το βιοαέριο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ενέργεια, που καλύπτει έως και το 70% των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας, που βρίσκεται στο 8ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων – Άρτας. Μετά την επεξεργασία των λυμάτων, το νερό που διαχέεται σε παραπόταμο του Πηνειού, βγαίνει καθαρό κι έτσι δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.       Περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση αυτή θα βρείτε στο video, που θα δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=ygSCwInbdxU , καθώς και στο site της βιομηχανίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.olympos.gr >> Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη       Η γαλακτοβιομηχανία "Όλυμπος" μας πληροφορεί ότι οι εγκαταστάσεις αυτές είναι επισκέψιμες για τους Μαθητές των Σχολείων, που υλοποιούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Αγωγής Υγείας, μετά από συννένόηση και επικοινωνία με την κ. Ντάσιου Μαρία στο τηλέφωνο 24310 61222 (εσωτερικό 277) ή στο e-mail: techn@tyras.gr.
       Χαιρόμαστε με ένα τόσο αισιόδοξο μήνυμα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, για το ότι μία βιομηχανία του τόπου μας βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ευρώπης ελπίζοντας και ευχόμενοι οι προσπάθειες αυτές να βρουν μιμητές σε όλόκληρο το χώρο της Βιομηχανίας για ένα καλύτερο Περιβάλλον, για έναν ομορφότερο κόσμο.


      


      

Δεν υπάρχουν σχόλια: