Συνολικές προβολές σελίδας

Απονομή Βραβείων της Εκστρατείας "Ecomobility". Βράβευση του 16ου Γυμνασίου Λάρισας


Με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των εφήβων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12.

Το Βραβείο καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, όπου θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας από την Θεσσαλονίκη, ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λαμίας.
Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας, στις παρακάτω ομάδες μαθητών, κατά σειρά και κατηγορία :
• Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
• 1ο Βραβείο : 2ο Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
• 2ο Βραβείο : Εκπαιδευτήρια Μπουγά
• 3ο Βραβείο : Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
• Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
• 1ο Βραβείο : Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
• 2ο Βραβείο : Ελληνογαλλική Σχολή «Ο Άγιος Παύλος»
• 3ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών
• Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
• 1ο Βραβείο : 9ο Γυμνάσιο Πάτρας
• 2ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
• 3ο Βραβείο : Ελληνογαλλική Σχολή «Ο Άγιος Παύλος»
• Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
• 1ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής
• 2ο Βραβείο : Γυμνάσιο Λεοντείου Λυκείου Πατησίων
• 3ο Βραβείο : Ελληνογαλλική Σχολή «Ο Άγιος Παύλος»

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.
Το Βραβείο για την καλύτερη Διοργάνωση Εκδήλωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12, απονεμήθηκε στον Δήμο Δέλτα για την υποδομή, συνδιοργάνωση και αξιοποίηση της εκστρατείας στη περιοχή του.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν, επίσης, ειδικοί Έπαινοι στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης για την μετατροπή ποδηλάτου σε ηλεκτρικό, στο 1ο Γυμνάσιο Άργους για τη δημιουργία ποιήματος και στο 16ο Γυμνάσιο Λάρισας για το σενάριο του θεατρικού δρώμενου που παρουσίασαν.
Την απονομή του 1ου Βραβείου καλύτερης εργασίας της εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12, έκανε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ανέλαβε τη φιλοξενία της νικήτριας ομάδας στην επίσκεψη που θα κάνει η αποστολή, στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2012.
Τους μαθητές χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ECOCITY κ. Μιχάλης Πετράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων του ΕΜΠ και ο Αν. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντώνης Καϊλής.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΓΓ του ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Αρ. Μπουρδάρας, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη και προβλήθηκε βίντεο με χαιρετισμό που έστειλε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Janez Potočnik.

Την Τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για ένατο συνεχόμενο χρόνο, από το ECOCITY και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την Εκστρατεία, φέτος, στήριξαν η JET OIL Α.Ε. σε εθνικό επίπεδο και τοπικά η ΑΧΑ Ασφαλιστική, το Ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ», η ΔΕΠΑ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, το Mediterranean Palace Hotel και το REX HOTEL.
Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι εφημερίδες ΑΞΙΑ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα περιοδικά AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ και REVIEW CSR.
Video της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στον δικτυακό τόπο και στο facebook του ECOMOBILITY https://www.facebook.com/#!/pages/Ecomobility/372804096091279

Δεν υπάρχουν σχόλια: