Συνολικές προβολές σελίδας

ΕΚΔΡΟΜΗ 12ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ





    Στις 28-2-2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 12ου Λυκείου στην πόλη των Ιωαννίνων, στα πλαίσια του προγράμματος «επαγγέλματα και κτίρια από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα στην Ήπειρο».
    Δόθηκε έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών και έτσι ο καταμερισμός της εργασίας έγινε ισότιμα.
    Η συλλογή των πληροφοριών έγινε κυρίως από το διαδίκτυο αλλά και από προσωπικές συναναστροφές των συμμετεχόντων με γνωστούς (κυρίως φοιτητές που σπουδάζουν στην εν λόγω πόλη) αλλά και από πλήθος πληροφοριών που προήλθαν από παλαιότερες επισκέψεις και εκδρομές. Σημαντική βοήθεια προήλθε και από συγγενείς μαθητών μονίμων κατοίκων των Ιωαννίνων.
    Η Ξενάγηση ήταν άριστη καθότι η πλούσια συλλογή των πληροφοριών δεν άφηνε την παραμικρή απορία.
    Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας η οποία διατηρείτε και σήμερα καθώς βρίσκετε σε μεγάλη ακμή. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου σε επίσκεψη μας στo KE.ΠΑ.Β.Ι. μας ενημέρωσε για τις μεθόδου επεξεργασίας του ασημιού. Η τέχνη μας γοήτευσε και πολλοί μαθητές αγόρασαν κοσμήματα από την έκθεση και διάφορα άλλα ενθύμια ή δώρα.
    Η λίμνη Παμβώτιδα, το νησάκι, η μονή Φιλανθρωπινών, το κάστρο, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, τα αρχοντικά στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένα από τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου, εντυπωσίασαν τους πάντες.
    Η επίσκεψη μας στο Κεντρικό Ζαγόρι (ανάμεσα στην Τύμφη και το Μιτσικέλλι) αποκορύφωσε τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον μας, απολαμβάνοντας διαδοχικά τα τοξωτά πετρόκτιστα γεφύρια (ανθρώπινες δημιουργίες) ανάμεσα στο φυσικό άγριο τοπίο με τα απότομα φαράγγια και τα πλούσια τρεχούμενα νερά.
    Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών απο Ασπραγγέλους μέχρι Τσεπέλοβο (όπου προλάβαμε να παίξουμε χιονοπόλεμο) είναι ένα στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
    Οι στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν στον μέγιστο βαθμό και αποχωρίσαμε αφήνοντας το τοπίο απογοητευμένοι.
    Ενημερώθηκε η Ιστοσελίδα του 12ου Λυκείου και αναρτήθηκε αντιπροσωπευτική φωτογραφία που τραβήχτηκε έξω από το μουσείο των Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: