Συνολικές προβολές σελίδας

Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας: "Ήχος και Φύση"

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κοσμάνου Βασιλική,
Σκαμπαρδώνη Χρυσαυγή

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής "Ήχος και Φύση" κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά προβληματίστηκαν πάνω σε θέματα οικολογίας, στη σχέση του ήχου με τη φύση, εργάστηκαν κατά ομάδες με θέματα: οι ήχοι του δάσους, του νερού, της θάλασσας, του ουρανού, της πλατείας, του σχολείου κλπ.
Επίσης, η ίδια τάξη του Μουσικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο νομό Σερρών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με συντονίστριες τις καθηγήτριες Βασιλική Κοσμάνου και Χρυσαυγή Σκαμπαρδώνη, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στα Πορόια Σερρών και στη λίμνη Κερκίνη. Εκεί τα παιδιά πειραματίστηκαν με ήχους μουσικών οργάνων, με ήχους της φύσης, συνέθεσαν ηχοϊστορίες, αξιολόγησαν το ηχοτοπίο της λίμνης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη σημασία του υγρότοπου της Κερκίνης για τη γύρω περιοχή και το οικοσύστημα.
Επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσουν στο Πλατανόδασος των Άνω Ποροΐων, να επισκεφθούν το Ενυδρείο της Βυρώνειας, με μεγάλη ποικιλία ερπετών και ψαριών, καθώς και το Εκθεσιακό Κέντρο πουλιών και φυτών στο φράγμα της Κερκίνης. Ακόμη στο σπήλαιο της Αλιστράτης, εκτός από την ξενάγηση, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη γένεση και την ιστορία του σπηλαίου. Ήταν μια εκδρομή και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνολικά που χάρισε όμορφες εμπειρίες στους μαθητές και τους προβλημάτισε πάνω σε θέματα οικολογίας.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε για την προβολή του έργου μας και την ευκαιρία που μας δώσατε να προσεγγίσουμε με τα παιδιά ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος.
Βασιλική Κοσμάνου, Μουσικολόγος-καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας είπε...

Να είσαι καλά Βασούλα!
Καλό Καλοκαίρι!