Συνολικές προβολές σελίδας

Δράσεις των Π.Ο. του Γυμνασίου Πλατυκάμπου κατά το σχ. έτος 2009 - 2010

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αρβανιτίδου Λυδία,
Δρίβας Σωτήριος, Μαργαρίτου Ιωάννα

Μια εκδρομή γεμάτη τέχνη, ιστορία, διασκέδαση!!!
Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα κατά τις 5, 6 και7 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μουσειακές διαδρομές». Το πρόγραμμα «μουσειακές διαδρομές» και οι επισκέψεις στα μουσεία έγιναν σε συνδυασμό με τη δημιουργία μόνιμου Μουσείου στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου με εκθέματα μουσειακά αντίγραφα που βοηθούν και συμπληρώνουν το μάθημα της Ιστορίας.
Οι Μαθητές επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο, το νέο μουσείο της Ακρόπολης, την Εθνική Πινακοθήκη, το Πολεμικό Μουσείο και το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα. Κράτησαν σημειώσεις και μελέτησαν τη διαφορετικότητα και τον πλούτο των μουσείων. Κυκλοφόρησαν με μετρό, επισκέφτηκαν την Αρχαία Αγορά και το Μοναστηράκι, διασκέδασαν στο “Allou Fan Park” και απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση “Τρομεροί Γονείς” του Ζαν Κοκτώ.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεληζώνα Ζωή, Καμάρα Νίκη
Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στην έκθεση του Τάκη Τλούπα
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η περιβαλλοντική ομάδα της Α΄Τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου επισκέφθηκε τη θαυμάσια έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τλούπα στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η επίσκεψη ήταν μια από τις δραστηριότητες των μαθητών στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μουσειακές διαδρομές».
Οι μαθητές χάρηκαν τη ζωντανή ξενάγηση της κ. Βάνιας Τλούπα, θαύμασαν, συγκινήθηκαν και…απόρησαν: «γιατί αυτός ο θησαυρός τέχνης και παράδοσης πρέπει να κρυφτεί και πάλι;». Γιατί να μη μπορούν να τον επισκέπτονται κάθε φορά που χρειάζεται να αντλήσουν υλικό για τα μαθήματά τους, τα παλιά επαγγέλματα, την ιστορία του τόπου τους;
Το φιλόδοξο σχέδιο για τη διδασκαλία της Θεσσαλικής Ιστορίας στα σχολεία συμπληρώνεται θαυμάσια μέσα από τις εικόνες που μας δίνει η ευαίσθητη ματιά του καλλιτέχνη. Άλλωστε η δημιουργία μιας μόνιμης έκθεσης θα χάριζε στους εκπαιδευτικούς ένα πολύτιμο εργαλείο και στους μαθητές μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αίθουσες διδασκαλίας.
Περιμένοντας και ελπίζοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια: