Συνολικές προβολές σελίδας

Επίσκεψη του Γυμνασίου Λυκουδίου στο Κ.Π.Ε. Ελασσόνας

Στις 19 Φεβρουαρίου το Γυμνάσιό μας επισκέφθηκε για μια πρώτη γνωριμία το κοντινό στην περιοχή μας Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εκεί έγινε μια ενημέρωση στους μαθητές για τη χρησιμότητα του νερού και του δάσους και περιηγηθήκαμε μέσω του Google Earth στον Όλυμπο και στην περιοχή του Λυκουδίου.


Κατόπιν, μαθητές, καθηγητές και Υπεύθυνοι του Κέντρου ταξίδεψαν για τη Μονή Σπαρμού στους πρόποδες του Ολύμπου. Η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, ξεχωρίζει για το υπέροχο καθολικό της με τις σπάνιες τοιχογραφίες, τη μεγαλόπρεπη πύλη στην είσοδο της Μονής, τη φιάλη Αγιασμού και το Μουσείο της με τα κειμήλια. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικά δωράκια και κέρασμα από την αδελφότητα στα παιδιά και τους συνοδούς.


Εντυπωσιασμένοι αφήσαμε το Μοναστήρι και ακολουθήσαμε πεζοί μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων μέσα στο όμορφο τοπίο με τα νερά και τις χιονισμένες κ

ορφές. Ευχαριστούμε τους Υπεύθυνους του ΚΠΕ Ελασσόνας που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε τον περίπατό μας στις παρυφές του Ολύμπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: