Συνολικές προβολές σελίδας

Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο 2011: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Δήμο Λαρισαίων

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, συνδιοργανώθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διαγωνισμός έκθεσης για το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο του σχολικού Έτους 2010 – 11.

Διαδικασία της Πέμπτης 5 Μαΐου 2011:
Πρωί: Κτήριο ΔΕΥΑΛ

9.00’ Ενημέρωση από τον κ. Παπαδόπουλο Χαράλαμπο, Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, από την κ. Αϊβαλιώτου Ασημίνα, Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και τον κ. Καραγιάννη Βασίλειο, Υπεύθυνο της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου Λαρισαίων, για θέματα σχετικά με το θέμα του Μαθητικού Δεημοτικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο κ. Τερζούδης Χρήστος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, η κ. Μάντζαρη Σοφία και ο κ. Γιαννούλας Κωνσταντίνος. 10.00΄ Χωρισμός σε Ομάδες. Αναζήτηση Προτάσεων και Θεμάτων για τη βραδινή συνεδρίαση. 12.00΄ Ολομέλεια.



Εκλογή Προεδρείου: Πρόεδρος εκλέχτηκε η Γκανταΐφη Βασιλική του Γυμνασίου Γιάννουλης, Αντιπρόεδρος ο Γελαλής Άγγελος του 1ου Τ.Ε.Ε. ειδικής Αγωγής, Γραμματέας η Γκουνιαρούδη Αγάθη των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη και Μέλη οι Παπανώτας Γεώργιος του 7ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και Πούλιος Ευστάθιος του 11ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.

Σύνταξη των 8 Προτάσεων, που συζητήθηκαν κατά τη βραδινή συνεδρίαση. Ορισμός Ομιλητών. Οι προτάσεις, στις οποίες κατέληξε η ολομέλεια του Μαθητικού Δημοτικού Συμβουλίου ήταν οι εξής:
1. «Διεύρυνση της χρήσης Φωτοβολταϊκών τόξων στο Δήμο Λαρισαίων».
Εισηγητής: Γλιούμπας Αντώνιος του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.
2. «Βιομάζα – Ενεργειακά Φυτά και η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους για ενεργειακές ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων».
Εισηγήτρια: Μπατραλέξη Αποστολία του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης.3. «“Έξυπνα κράσπεδα”». Μια πρωτοποριακή ιδέα».
Εισηγητής: Φρίκης Αλέξανδρος – Κωνσταντίνος των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη.
4. «Αθλητικά Πάρκα – Γυμναστήρια για παραγωγή ενέργειας».
Εισηγήτρια: Καλούση Δέσποινα των εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου.5. «Βιοντήζελ – Βιοκαύσιμα - Βιοαέριο. Δυνατότητες αξιοποίησής τους για τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων»
Εισηγήτρια: Θάνου Σοφία του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης.
6. «Βιοκλιματική πολεοδομία και Οικισμοί»
Εισηγήτρια: Μαγγούφη Γεωργία του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.7. «Ενεργειακές Κυψέλες και η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους στο Δήμο Λαρισαίων».
Εισηγητής: Πλατανιάς Κωνσταντίνος του 11ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.
8. «Εκμετάλευση της Υδροηλεκτρικής Ενέργειας του Πηνειού».
Εισηγήτρια: Δημοπούλου Θεοδώρα του 12ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.
Τη φιλοξενία στο χώρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. επιμελήθηκε ο κ. Μπαλογιάννης Απόστολος, Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.
Απόγευμα: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων.












19.30΄ Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνεδρίαση. Τοποθετήσεις και Παράθεση απόψεων των Ομάδων από 8 ομιλητές.
Απαντήσεις του Δημάρχου.







Στο τέλος ο Δήμαρχος πραγματοποίησε κλήρωση, κατά την οποία κέρδισαν από ένα ποδήλατο οι μαθήτριες - Δημοτικοί Σύμβουλοι Γκουνιαρούδη Αγάθη και Καλούση Δέσποινα.

Κλείσιμο της εκδήλωσης.
Η δράση τελείωσε αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους Μαθητές - Δημοτικούς συμβούλους, τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παρακολούθησαν την απογευματινή συνεδρίαση.
Και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια: