Συνολικές προβολές σελίδας

5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας: "Κυβερνοεκφοβισμός: Η άλλη μορφή σχολικής βίας. Περιγραφή του φαινομένου και τρόποι αντιμετώπισης"

Συντονίστρια του Προγράμματος: Γιαννακάκη Αρχοντία

Παιδαγωγική Ομάδα: Στάθης Στέφανος



Από την εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο
Από τις εκδηλώσεις στο Σχολείο
Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Αφίσες του Προγράμματος
Η "στάμπα" για το μπλουζάκι της Ομάδας.


Video: "Stop Cyber Bullying"
Το βίντεο, στοχεύει να χτυπήσει στο συναίσθημα του καθενός μας. Δημιουργήθηκε με βάση τη μελέτη προσβλητικών βίντεο φωτογραφιών και σχολίων που αλιεύσαμε στο Facebook και στο YouTube. Όλες οι σκηνές που προβάλλονται, μπορεί να είναι σκηνές φίλων μας, συμμαθητών μας, καθηγητών μας. Στη θέση κάποιου από τους ήρωες ίσως να είσαι εσύ, ακόμη κι αν κάνεις σωστή χρήση ή δεν κάνεις καθόλου χρήση διαδικτύου.



Video: "Σκέψου πριν κλικάρεις"

Πάρα πολλές περιπτώσεις κυβερνοεκφοβισμού, παρατηρούνται στο Facebook. Οι πιο πολλές από αυτές, οφείλονται στην κακή χρήση του μέσου και στην αδυναμία να προστατέψουμε τον εαυτό μας με την αλόγιστη έκθεση προσωπικών δεδομένων. Πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ πριν στείλουμε ένα μήνυμα ή πριν ανεβάσουμε υλικό στο διαδίκτυο, γιατί δεν ξέρουμε ο άλλος πώς θα το χρησιμοποιήσει και πώς θα το βρούμε μπροστά μας.


Στην προσπάθειά μας για ενημέρωση, δημιουργήσαμε το βίντεο που θα προβληθεί με τίτλο «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του … Facebook» και θεαματική ενότητα «Σκέψου πριν κλικάρεις».


Το βίντεο πήρε μέρος στον επίσημο εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου στην Αθήνα που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με τη δράση Safer Internet, της οποίας είμαστε πρεσβευτές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: