Συνολικές προβολές σελίδας

11ο Γυμνάσιο Λάρισας: "Αντιμετωπίζω το Σχολικό Εκφοβισμό"

Συντονίστρια του προγράμματος: Βλαχοδήμου Ευπραξία
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης του 11ου Γυμνασίου Λάρισας υλοποίησαν το πιλοτικό πρόγραμμα ΄΄ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ΄΄ που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας της Αυστραλίας.
Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν στις μορφές βίας που υπάρχουν στο σχολείο και πήραν μέρος σε συζητήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων, προκειμένου να αναπτύξουν τεχνικές αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και να καταθέσουν προτάσεις για την πολιτική που πρέπει να έχει το σχολείο.
 Με τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν στην αρχή και στο τέλος αλλά και αυτά που θα συμπληρώσουν με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς θα βοηθήσουν στην έρευνα που γίνεται για το φαινόμενο της σχολικής βίας.
Οργάνωσαν και παρακολούθησαν ενημερωτική εκδήλωση στην οποία ομιλητές ήταν η κ. Ειρήνη Κουφάκη, ψυχολόγος του ΟΚΑΝΑ που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία και ο κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης , σύμβουλος των καθηγητών Πληροφορικής που αναφέρθηκε στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η αφίσα της εκδήλωσης δημιουργήθηκε από συμμετέχοντες μαθητές.

Επίσης οι ίδιοι δημιούργησαν ένα βίντεο με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης κι ένα βίντεο – μήνυμα προς τους συμμαθητές τους κατά του σχολικού εκφοβισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: