Συνολικές προβολές σελίδας

Εκπαιδευτικό Πακέτο από την ActionAid με τίτλο: 'Κόντρα στο Ρεύμα'


Η ActionAid μας πληροφορεί ότι το τελευταίο της εκπαιδευτικό πακέτο ονομάζεται "Κόντρα στο Ρεύμα" και απευθύνεται με ξεχωριστές δραστηριότητες στο δημοτικό και το γυμνάσιο. Το Κόντρα στο Ρεύμα είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό στην Ελλάδα που πραγματεύεται τις κλιματικές αλλαγές και τη φτώχεια.

Το υλικό αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Ευέλικτης Ζώνης, ή στα πλαίσια άλλων μαθημάτων όπως η Μελέτη Περιβάλλοντος για το Δημοτικό και η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή για το Γυμνάσιο, που εμπεριέχουν τη διαπραγμάτευση παγκόσμιων προβλημάτων όπως οι κλιματικές αλλαγές και οι αιτίες της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο.

Στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://education.actionaid.gr/kontra μπορείτε να κατεβάσετε το εν λόγω Εκπαιδευτικό Πακέτο σε ηλεκτρονική μορφή. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής από την ActionAid της έντυπης μορφής μόνο για τα Γυμνάσια.
Ταυτόχρονα, μέσα στο 2012 θα υπάρξουν 3 ενημερώσεις με νέες ιδέες για το πώς μπορεί ο Εκπαιδευτικός να αξιοποιήσει το υλικό και τις δραστηριότητες του πακέτου "Κόντρα στο Ρεύμα". Οι ενημερώσεις θα αποστέλονται ηλεκτρονικά κοντά σε Παγκόσμιες Ημέρες, που η θεματική τους συνδέεται με τη θεματική του υλικού, όπως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Αναλφαβητισμού στις 8 Σεπτεμβρίου και η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου.
Στόχος της ActionAidείναι να ενισχύσει την εφαρμογή του πακέτου "Κόντρα στο Ρεύμα" με διαφορετικούς τρόπους χρήσης και να δώσει ιδέες ώστε να συνδεθεί το υλικό με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση για αποστολή υλικού στο site της ActioAid Ελλάς στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://actionaid.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια: