Συνολικές προβολές σελίδας

4ο Γυμνάσιο Λάρισας: " Αισθητική αναβάθμιση στο χωρο του Σχολείου"



Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας.
Παμπλο πικασο

 


Συντονίστρια Εκπαιδευτικός: Τσιάτσιου Θεοδώρα 
  
και οι μαθητές του σχολείου μας στην προσπάθεια τους να ομορφύνουν την καθημερινότητα τους σε έναν χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας τους ,με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους των καλλιτεχνικών Τσιάτσιου θεοδώρα ,συγκρότησαν μια ομάδα που είχε ως στόχο την εικαστική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου.
Στα πλαίσια του προγράμματος ,τα παιδιά μελέτησαν περιόδους της τέχνης της ζωγραφικής ,σύγχρονους και έλληνες καλλιτέχνες, εμπνεύστηκαν από τα έργα τους, αφομοίωσαν στοιχεία και δημιούργησαν έργα με την προσωπική τους σφραγίδα.
Η όλη διαδικασία του προγράμματος για τα παιδιά και την καθηγήτριά τους ήταν ευχάριστη και απολαυστική και το αποτέλεσμα ενθουσίασε όλη την σχολική κοινότητα, μαθητές καθηγητές και την διεύθυνση του σχολείου ,η οποία αγκάλιασε θερμά και υποστήριξε πρόθυμα την πρωτοβουλία αυτή.
Τα έργα πλέον κοσμούν το σχολείο και χαρίζουν αισθητική απόλαυση σε όσους έχουν την ευκαιρία να τα δούν.
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές  ανάπτυξαν τις δεξιότητες τους  και  διεύρυναν τις γνώσεις τους.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του σχολείου ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά το ρόλο της  τέχνης και την επιρροή της στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: